prijs elektricien

Prijs elektricien

Heb je een project liggen waarbij je een elektricien nodig hebt? Wil je je huis voorzien van elektriciteit of wil je bijvoorbeeld een wandcontactdoos renoveren? Het is handig om vooraf de weten wat de prijzen zijn van elektriciteitswerken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De prijzen voor elektriciteitswerken worden opgebouwd uit het uurloon van elektriciens, materiaalkosten en voorrijkosten.

Hoe bespaar je op de kostprijs van elektriciens?

Kies verstandig en vergelijk meerdere prijsopgaven van expert uit je regio. Vul op de offertepagina je gegevens in en je ontvangt snel maximaal 6 offertes. De offerteservice is geheel vrijblijvend en kosteloos. Vergelijk de offertes en bespaar tot 40% op de totaalprijs!Uurloon van elektricien

Wil je een elektricien inschakelen voor de elektriciteitswerken? Dan ben je vast nieuwsgiering naar de prijzen van elektriciens. Elektriciens berekenen de prijs voor arbeid doorgaans door middel van een uurloon. Het uurloon is afhankelijk van de ervaring van de elektriciteitsexpert. Zo betaal je voor beginnende elektriciens gemiddeld een uurloon tussen €20,- en €25,-.

Wat kost een vakman met meer ervaring?

Het uurloon stijgt met de ervaring van elektriciens. Voor een zeer ervaren vakman betaal je gemiddeld een uurloon tussen de €40,- tot €50,-. Daarnaast hanteren elektriciens ook voorrijkosten. Door een bedrijf dichtbij te kiezen, houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.

Prijstabel: uurloon van een elektricien

Uurloon elektricien Gemiddelde kosten*
Laag (beginnend elektricien) €20,- tot €25,- per uur
Gemiddeld (ervaren elektricien) €30,- tot €35,- per uur
Hoog (zeer ervaren elektricien) €40,- tot €50,- per uur

*Let op: dit is een gemiddeld uurtarief. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Materiaalkosten elektricien

De kostprijzen van elektriciteitswerken zijn, naast arbeidskosten en voorrijkosten, ook opgebouwd uit materiaalkosten. Wil je stopcontacten laten renoveren? Dan betaal je naast het uurloon van de elektriciteitsexpert, maar ook voor de stopcontacten. Hetzelfde geldt voor een groepenkast, speciale bedrading of een lampje. Heb je zelf nog een lampje liggen? Vraag dan of de vakman deze voor je installeert.

Een elektricien heeft de meeste materialen standaard bij zich, maar soms moet er iets nabesteld worden. Omdat een elektriciteitsexpert inkoopt bij een groothandel, krijgt hij korting op de materialen. Zo bespaar je zelf ook op de kostprijs voor het materiaal.

prijs elektriciteitswerken

Prijs van elektricien per klus

Wil je het leggen van elektriciteit in een nieuwbouwwoning uitbesteden aan een vakman? Of wil de verlichting in je leefveranda renoveren? Veel elektriciens bieden je de mogelijkheid om van tevoren een vaste prijs af te spreken, inclusief voorrijkosten en materiaalkosten.

Waarom een vaste prijs afspreken?

Met een vaste prijs weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. Als de klus dan wat langer duurt, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Ook bij kleine projecten is het mogelijk om vooraf een totaalprijs af te spreken. In de volgende prijstabel vindt je gemiddelde prijzen van verschillende klussen.

Prijstabel: prijs per elektriciteitswerken

Soort project Gemiddelde prijs (inclusief montage, materiaal en btw)* Omschrijving
Elektriciteit leggen €1.550,- tot €2.000,- Elektriciteit leggen in een woning.
Elektriciteit vernieuwen €3.700,- Volledig vernieuwen van elektriciteit: het vervangen van de zekeringkast, stopcontacten en aansluiten van een aardlekschakelaar.
Zekeringkast vervangen €485,- tot €660,- Een zekeringkast vervangen of aanleggen met meer dan 4 groepen.
Stopcontact aanleggen/ plaatsen €55,- tot €80,- Een stopcontact aanleggen in de woning.
Verlichting aanleggen €540,- tot €780,- Verlichting aanleggen in de woning.
Aardlekschakelaar aansluiten €115,- tot €165,- Aardlekschakelaar aansluiten of vervangen in de meterkast.
Elektriciteitskeuring €125,- tot €175,- Keuring van de elektrische installatie door een erkend controlemechanisme.
Domotica €6.500,- Domoticasysteem met centrale besturing.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Besparen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Bespaar ook op de prijzen van elektriciteitswerken!

Met de offerteservice vind je gemakkelijk een elektricien die de klus goedkoop uitvoert.


Elektriciteit leggen prijs

Laat je een nieuwbouwwoning bouwen en wil je weten wat het kost om de volledige woning van elektriciteit te voorzien? Een elektriciteitsexpert legt de bedrading aan en plaatst stopcontacten en schakelaars. Ook sluit hij de stroom op een veilige manier aan op de meterkast.

De kostprijs voor deze klus liggen tussen €1.550,- de €2.000,-.

Prijs elektriciteit vernieuwen

Werken verschillende stopcontacten niet meer of heb je vaak last van flikkerende lampen? Ben je bezig met een grote renovatie en wil je ook je elektriciteit vernieuwen? Laat dan een vakman de zekeringkast, stopcontacten en differentieelschakelaar renoveren.

Voor een gemiddelde prijs van €3.700 heb je een moderne en veilige elektrische installatie.

Kosten zekeringkast vervangen

Heb je vaak last van kortsluiting? Of zitten er nog ouderwetse stoppen in je meterkast? Dan is het verstandig om je meterkast een opknapbeurt te geven. Elektriciens weten precies hoeveel groepen je nodig hebt voor een veilige aansluiting van je woning. Een differentieelschakelaar zit ook bij de kostprijs inbegrepen.

Voor gemiddelde kosten tussen €485,- en €660,- heb je een nieuwe meterkast.

prijs stopcontact plaatsen

Prijs stopcontact plaatsen

Doet een van je stopcontacten het niet meer? Of zit er geen wandcontactdoos, net op de plek waar je er één nodig hebt? Een elektriciteitsexpert plaatst zonder problemen een nieuwe wandcontactdoos, op de plek waar het jou het beste uitkomt. Deze klus wordt vaak tijdens een verbouwing uitgevoerd, maar is ook zonder breekwerk mogelijk.

Het plaatsen van een wandcontactdoos kost gemiddeld tussen €55,- en €80,-.

Kostprijs verlichting aanleggen

Ben je bezig met een grote verbouwing van je woning en wil je lichtpunten laten aanbrengen? Of wil je weten wat het installeren van lichtpunten in je nieuwbouwwoning gaat kosten? Voor een elektricien is installeren van lichtpunten een dagelijkse klus. Hij helpt je ook graag met het opstellen van een lichtplan.

In bovenstaande tabel zie je dat de kostprijzen voor deze klus tussen de €540,- en €780,- liggen.

Prijs aardlekschakelaar aansluiten

De differentieelschakelaar in je meterkast is een van de belangrijkste onderdelen van je elektrische installatie. Bij gevaarlijke lekstroom schakelt de differentieelschakelaar direct alle stroom uit. Daarmee voorkomt de schakelaar dat elektrische apparaten onder stroom komen te staan, wat zeer gevaarlijk is.

Het aansluiten van een nieuwe differentieelschakelaar heeft een gemiddelde prijs tussen €125,- en €175,-.

Prijs elektriciteitskeuring

Eén op de drie woningbranden wordt veroorzaakt door elektrische mankementen. Daarom is in België iedere 25 jaar een elektriciteitskeuring verplicht. Ook na een vernieuwing of uitbreiding van de elektrische installatie laat je een keuring uitvoeren. Een erkend controlemechanisme keurt alle onderdelen van je systeem op veiligheid.

Voor gemiddelde prijzen tussen €125,- en €175,- laat je een keuring uitvoeren.

Kostprijs domotica

Met domotica wordt huisautomatisering bedoeld. Je bestuurt elektronica in huis met een smartphone of tablet. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden van domotica ongekend. Bestuur de lampen, de verwarming of de zonwering op afstand en gemakkelijk met een app op je smartphone. Wil je een domoticasysteem in je hele woning installeren?

Dan moet je rekening houden met gemiddelde kosten van €6.500,-.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs van de elektricien?

Wil je elektriciens inhuren voor een klus in huis? Dan moet je een aantal keuzes maken die de kosten van de elektricien beïnvloeden. Ten eerste hangen de kosten af van het soort project. De materiaalkosten en de grootte van projecten verschillen, met verschillende prijzen tot gevolg. Daarnaast is het uurloon van elektricien bepalend voor de totaalprijs.

Welke keuzes maak je nog meer?

Sommige elektriciens hanteren een hoger uurloon voor lastige projecten, zoals het installeren van lichtpunten of het renoveren van de groepenkast. Als laatste wordt de prijs bepaald door extra opties. Wil je bijvoorbeeld extra wandcontactdozen installeren of moet de elektricien frezen om bedrading weg te werken? Dan betaal je meer.


Besparen op de prijs voor de elektricien?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes van elektriciens uit je regio.

Gratis offertes aanvragen


Uurloon of totaalprijs afspreken?

Elektriciens hanteren standaard een uurloon. Het uurloon verschilt per elektricien. De ervaring van elektriciens bepaalt het uurloon, maar ook de moeilijkheid van de klus speelt mee in de hoogte van het uurloon. Bij lastige projecten hanteren elektriciens vaak een hoger uurloon. Soms is het handiger om van tevoren een vaste prijs af te spreken.

Wanneer is een totaalprijs verstandig?

Bij grote projecten, zoals het aanleggen van elektriciteit in een gehele woning, is het verstandig om vooral een vaste prijs af te spreken. Deze vaste prijs is dan inclusief het uurloon, de materiaalkosten en de voorrijkosten. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent.

uurloon elektricien

Hoe besparen op prijs van elektricien?

Wil je één of meerdere elektriciens inschakelen voor een klus in je woning? De volgende tips helpen je besparen op de kosten van elektriciens. Heb je meerdere projecten liggen die door elektriciens uitgevoerd kunnen worden? Laat deze projecten dan in één keer uitvoeren. Daarmee bespaar je op de voorrijkosten die elektriciens in rekening brengen.

Hoe bespaar je nog meer?

Met name bij grote klussen is het verstandig om te onderhandelen over de prijzen. Daarnaast bespaar je op de kosten van een project door zelf mee te helpen. Opruimen of meehelpen met het doortrekken van kabels zijn werkzaamheden die je goed zelf kunt doen.

Besparen op de prijs van elektricien inhuren? Offertes vergelijken!

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor het inschakelen van een elektricien? Vraag dan nu geheel kosteloos en vrijblijvend offertes aan. Vul je gegevens in op de offertepagina en je ontvangt snel maximaal 6 prijsoffertes.

Bespaar door te vergelijken!

Door de offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod, kies je zelf de elektricien uit die het meest aan je wensen voldoet. Met deze offerteservice bespaar je tot wel 40% op de totale kostprijs van elektriciens. Je kiest zo altijd voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding en de beste deal!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!