Elektricien Aalter

Zoek je een elektricien uit Aalter? De elektriciens uit ons netwerk voeren verschillende elektriciteitswerken in en rond het huis uit: het aanleggen van elektriciteit buiten of het aansluiten van nieuwe stopcontacten bijvoorbeeld.

Op deze pagina lees je meer over de algemene elektriciteitswerken die een elektricien uitvoert op dagelijkse basis. Ook krijg je een indicatie van de kosten voor elektriciteitswerken. Wil je besparen op de klus? Vergelijk dan elektriciens in de buurt en bespaar tot 40%!

Elektriciteitswerken?

Schakel een ervaren en voordelige elektricien in via het formulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk diverse offertes van elektriciens uit je eigen regio.

Bespaar tot 40%

Kies voor de elektricien met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


Welke elektriciteitswerken?

Veel mensen zijn benieuwd voor welke elektriciteitswerken zij een elektricien uit Aalter kunnen inschakelen. Je kunt denken aan grote klussen: zoals het verplaatsen van meterkasten of het aanleggen van een compleet elektriciteitsnetwerk. Maar ook andere, algemene of kleinere elektriciteitswerken. Denk bijvoorbeeld aan de verzwaring van elektriciteit, het aanleggen van een extra stopcontact of de installatie van een differentieelschakelaar.

Navigeer direct op deze pagina naar:

Elektriciteit leggen | Elektriciteit vernieuwen | Renovatie en herstellingen | Uurloon elektricien | Elektriciteitswerken

Vergelijk elektriciens in Aalter

Via ons netwerk van elektriciens heb je de mogelijkheid om meerdere elektriciens in de buurt te vergelijken. Wist je dat dit een aantal belangrijke voordelen heeft? Zo krijg je een duidelijke indicatie van de kosten en kies je gemakkelijk voor een goedkope elektrieker in de regio Aalter. Uiteindelijk valt er een besparing tot wel 40% op je elektriciteitswerken te behalen! Deze service is gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

elektricien Aalter

Elektriciteit leggen in nieuwbouw

Bij de bouw van een nieuwe woning komt heel veel kijken. Als je dit zelf laat uitvoeren, heb je ook de hulp van een elektricien nodig voor de aanleg van elektriciteit. Vaak is er sprake van een tijdelijke aansluiting voor de werkzaamheden, maar je hebt natuurlijk een goede meterkast nodig voor als je in het huis gaat wonen.

Voordat de elektricien de elektriciteit aanlegt, stelt hij een ééndraadschema en situatieschema op. In het schema staat alles weergeven: de exacte locatie van de verlichting, schakelaars en stopcontacten. Daarnaast houdt de elektricien in dit overzicht rekening met eventuele toekomstige aansluitingen waar je geïnteresseerd in bent, zoals die van een videofoon of bewakingssysteem.

Elektriciteit vernieuwen

In sommige situaties is het noodzakelijk om de elektra in huis te vernieuwen. Als je bijvoorbeeld een nieuwe woning in Aalter koopt dan is moet je een keuring van het elektriciteit laten uitvoeren. Is de installatie afgekeurd, dan ben je verplicht deze binnen anderhalf jaar te vernieuwen. Het vernieuwen van het elektranetwerk is erg ingewikkeld en zonder ervaring is het onverstandig om dit zelf te doen. Een afgekeurde installatie vormt namelijk een groot risico en je wilt natuurlijk voorkomen dat er kortsluiting of zelfs brand ontstaat. Laat na het vernieuwen van de elektra nogmaals een elektriciteitskeuring uitvoeren. Je krijgt dan een uitgebreid keuringsverslag zodat je zeker weet dat de elektriciteitskast helemaal veilig is!

Renovatie en herstellingen

Je kunt elektriciens uit Aalter ook inhuren voor depannage. Dit is bijvoorbeeld nodig als er kortsluiting ontstaat of als je helemaal geen elektriciteit meer hebt in huis. Bij depannage komt er zo snel mogelijk een elektricien uit Aalter naar je toe om je problemen te verhelpen. Zo weet je zeker dat je snel weer gebruik kunt maken van je elektriciteit.

Daarnaast kun je een elektrieker inhuren voor het renoveren van je elektriciteitsnetwerk. Dit is vaak nodig wanneer je verhuist naar een oudere woning, waarbij de elektra nog niet is ingesteld op de zwaardere elektrische apparaten.

uurloon elektricien

Uurloon elektricien

Als je elektriciteitswerken in Aalter wilt laten uitvoeren, dan wil je natuurlijk weten wat dit ongeveer gaat kosten. De prijzen zijn heel erg afhankelijk van het uurtarief van de elektrieker. Een beginnend elektrieker is vaak een goedkope optie. Hiervan ligt het uurloon doorgaans tussen de €20,- en €25,-. Een gemiddelde elektrieker heeft iets meer ervaring en kan daardoor een hoger uurloon vragen. Hiervan liggen de kosten gemiddeld tussen de €30,- en €35,- per uur. Wil je liever de hulp van een erkend en zeer ervaren elektrieker, dan ligt het uurloon iets hoger: ongeveer tussen de €40,- en €50,- per uur.

Tabel: uurloon van een elektricien

Uurloon elektricien Gemiddelde kosten*
Laag (beginnend elektricien) €20,- tot €25,- per uur
Gemiddeld (ervaren elektricien) €30,- tot €35,- per uur
Hoog (zeer ervaren elektricien) €40,- tot €50,- per uur

*Let op: dit is een gemiddeld uurtarief. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Op zoek naar goedkope en ervaren elektriciens uit Aalter?

Vergelijk vrijblijvend offertes van specialisten in de buurt en bespaar.


Elektriciteitskast aansluiten

De zekeringkast of elektriciteitskast is een belangrijk onderdeel van de meterkast. De zekeringkast zorgt namelijk voor de verdeling van de stroom en zorgt dat alle verbruikspunten voldoende stroom ontvangen. Daarnaast speelt de elektriciteitskast een belangrijke rol in de aarding van je installatie. Wanneer de zekeringkast stroomverlies detecteert schakelt bij vanzelf uit. Op deze manier krijg jij geen schok van het apparaat dat kortsluiting veroorzaakt!

Het is dus belangrijk dat je de elektriciteitskast door een elektrieker laat aansluiten, omdat deze goed moet werken. Een elektriciteitskast is verkrijgbaar in verschillende formaten. Een elektricien kan je aanraden hoeveel zekeringen en differentieelschakelaars je nodig hebt. Het is altijd handig als er ruimte overblijft voor extra zekeringen die je in de toekomst misschien nodig hebt.


Video: uitleg onderdelen van zekeringkast


Meterkast verplaatsen

Standaard zit de meterkast in de hal. Er zitten strenge eisen verbonden aan de locatie hiervan, daarom is het niet zomaar mogelijk om de kast naar een willekeurige plek te verplaatsen. Voordat je de kast laat verplaatsen is het daarom belangrijk om te overleggen met de netbeheerder. Als zij toestemming geven voor het verplaatsen, dan kun je hiervoor een erkend elektricien of elektrieker inschakelen. Omdat het geheel inclusief zekeringkast en elektriciteitsaansluiting verplaatst moet worden, is het van groot belang dat je hier niet zomaar zelf mee aan de slag gaat.

Differentieelschakelaar aansluiten

Een aardlekschakelaar of differentieelschakelaar is een erg belangrijk onderdeel van de elektriciteitskast. De zekeringkast zorgt voor de verdeling van stroom en houdt eventueel stroomverlies in de gaten. Als er inderdaad spanning staat op één van je apparaten, dan zorgt de differentieelschakelaar ervoor dat je elektrische installatie geen spanning meer ontvangt. Je mag in de zekeringkast maximaal 4 zekeringen op één differentieelschakelaar aansluiten. Wanneer je de zekeringkast dus wilt uitbreiden met extra zekeringen, dan moet je vaak ook een extra differentieelschakelaar aansluiten.

elektriciteitswerken Aalter

Verzwaring elektriciteit

In oudere huizen gebeurt het regelmatig dat de elektrische installatie niet is ingesteld op de zwaardere, elektrische apparatuur van vandaag de dag. Wanneer je nieuwe apparaten hebt gekocht, dan is het in sommige situaties dus noodzakelijk om de elektriciteit te verzwaren.

Wanneer je een dergelijke aanpassing doet, dan is het belangrijk om daarna opnieuw een elektriciteitskeuring aan te vragen voor je elektrische installatie. Zo weet je zeker dat alles naar behoren werkt.

Verlichting in huis

Zonder verlichting wordt het donker en grauw in huis. Het is dus belangrijk dat je voldoende lichtpunten laat aanleggen. Het aansluiten van een nieuw lichtpunt is aardig ingewikkeld, zeker als de afwerking van je woning al compleet is. Je wilt elektriciteitskabels natuurlijk zoveel mogelijk laten wegwerken. Elektriciens zijn ervaren in het aansluiten van verlichting en hebben dit in no-time voor je uitgevoerd. Houd er rekening mee dat je maximaal 10 lichtpunten mag aansluiten op één elektrische kring. Dit houdt in dat je eventueel ook extra zekeringen in de zekeringkast moet laten aansluiten.

Stopcontact aansluiten

Wil je graag extra stopcontacten zodat je ’s avonds je telefoon naast je bed kunt opladen? Of is er een extra stopcontact in de keuken gewenst zodat je de waterkoker en het koffiezetapparaat tegelijkertijd aan kunt zetten? Het aansluiten van stopcontacten is erg ingewikkeld, maar neemt wel wat tijd en energie in beslag. Een elektricien uit Aalter heeft dit in korte tijd voor je gedaan.

Hoe werkt het aansluiten van stopcontacten?

Eerst schakelt de elektrieker de stroom uit. Dan boort hij een gat in de muur op de gewenste locatie en trekt hij de elektriciteitskabels van deze plek door naar de meterkast. De elektrieker sluit het stopcontact hierop aan en zal dan de bekabeling op de elektriciteitskast aansluiten. Nu kun jij je nieuwe stopcontact gebruiken!

tuinverlichting aansluiten

Elektriciteit buiten aanleggen

Dat je in huis elektriciteit nodig hebt is duidelijk, maar het kan ook verstandig zijn om buiten elektriciteit aan te leggen. Misschien heb je een stopcontact nodig voor je grasmaaier of wil je graag tuinverlichting laten plaatsen. Een installateur voert ook elektriciteitswerken buiten uit! Bij elektriciteitswerken buiten komt veel kijken. Zo moet de bekabeling enorm goed beschermd zijn tegen vocht, omdat dit anders kortsluiting veroorzaakt. Over het algemeen werkt de elektricien kabels weg in de grond. Hiervoor gebruikt hij een waterdichte grondkabeldoos zodat de elektriciteitsdraden altijd goed beschermd blijven.

Buitenverlichting

Elektriciteitswerken zijn buiten ook noodzakelijk voor de aansluiting van tuinverlichting. Tuinverlichting zorgt ervoor dat je ’s avonds tot in de late uurtjes buiten kunt zitten, en nog voldoende licht hebt om je boek te lezen! Tuinverlichting is dus enorm praktisch, maar zorgt ook voor een mooie sfeer in de tuin. Bovendien geeft tuinverlichting je de mogelijkheid om ook van binnen te controleren of er niemand door je tuin sluipt.

Het leggen van tuinverlichting is een flinke klus. Omdat de bekabeling onder de grond worden weggewerkt, is het verstandig om de tuinverlichting aan te leggen nog voordat je de tuin aanlegt.

Domotica

Tegenwoordig maken steeds meer mensen in Aalter gebruik van een domotica systeem. Domotica zorgt ervoor dat je alledaagse handelingen gemakkelijk met een afstandsbediening kunt regelen. Zo kun je bijvoorbeeld de verwarming in huis al aanzetten op het moment dat jij van je werk vertrekt: zo is het lekker warm als je thuiskomt! Denk bij domotica ook aan andere mogelijkheden: het openen en sluiten van gordijnen en rolluiken of het inschakelen van het alarmsysteem. Laat je een nieuw huis bouwen en overweeg je de installatie van domotica? Houd hier dan bij het situatieschema al rekening mee. Het leggen van de bekabeling is namelijk een vrij rigoureuze klus en het is verstandig dit te doen voordat je hele huis al ingericht en afgewerkt is.

installatie van domotica

Parlofonie en videofonie

Om de beveiliging van je huis te vergroten kun je kiezen voor parlofonie of videofonie. Een parlofoon is in feite een intercom waarmee je bezoekers kunt spreken voordat je de voordeur opent. Hiermee verbeter je de veiligheid van je huis of bedrijfspand enorm! Je kunt nog een stapje verder gaan en kiezen voor de installatie van een videofoon. Videofonie houdt in dat je de bezoekers via een camera ook nog kunt zien. Je kunt kiezen voor draadloze toestellen, maar het heeft zeker z’n voordelen om een bekabeld systeem te installeren. Geef de installatie van je videofoon of parlofoon daarom uit handen aan een erkend elektrieker uit Aalter. Vraag vrijblijvend offertes aan.


Meer weten over elektriciteitswerken en prijzen?


elektriciteit leggen

Elektriciteit leggen

elektriciteit vernieuwen

Elektriciteit vernieuwen

prijs elektricien

Prijs elektricien


Keuring elektriciteit

Voor iedereen die een woning van voor oktober 1981 wil verkopen is een keuring van de installatie verplicht. Na een keuring krijg je een keurverslag en je bent verplicht om de koper dit keurverslag te geven. Ook als jouw elektrische installatie voor het laatst meer dan 25 jaar geleden gekeurd is, is het noodzakelijk om de installatie opnieuw te laten keuren. Op deze manier weet je zeker dat de installatie nog steeds veilig en naar behoren werkt en bescherm je jezelf en je huisgenoten van elektrocutiegevaar. Komt de installatie niet door de keuring? Dan ben je verplicht om binnen anderhalf jaar een nieuwe elektriciteitskeuring uit te laten voeren. Voor die tijd moet je de elektra dus vernieuwen of is een renovatie van de meterkast noodzakelijk. Op de website Vlaanderen.be lees je meer over de keuring van de elektrische installatie.

Situatieschema

Bij de aanleg van elektra wordt een elektriciteitsplan opgesteld. Dit plan bestaat uit twee belangrijke onderdelen: het ééndraadschema en een situatieschema. Bij een keuring moet je het plan overhandigen aan de installateur. Het schema bestaat uit een grondplan van je hele woning. Hierop staat met symbolen aangegeven welke aansluitingen op welke locatie zitten.

Eendraadschema

Een ééndraadschema is vergelijkbaar met het schema. Op het ééndraadschema staat een overzicht van alle leidingen en kabels in huis. Bij het ééndraadschema gaat het echter om een schematische weergave. Dat betekent dat het huis niet is uitgetekend. Op het ééndraadschema worden alle leidingen met een letter aangeduid en de aftakpunten worden genummerd.

Oplossen mankementen keuringsverslag

Wanneer je elektra is afgekeurd, zul je elektriciteitswerken uit moeten laten voeren. Een aantal veelvoorkomende mankementen zijn ontbrekende schema’s, een tekort aan differentieelschakelaars of stopcontacten die niet op juiste wijze geïnstalleerd zijn. Door een elektricien in te schakelen voor deze algemene elektriciteitswerken weet je zeker dat alles naar behoren werkt. Binnen anderhalf jaar moet je vervolgens een herkeuring aanvragen.


Hulp nodig van een elektricien in Aalter?

Bespaar op de totaalprijs, vergelijk gratis en vrijblijvende offertes!

Gratis offertes aanvragen


Databekabeling

Een goede databekabeling is belangrijk voor zowel particulieren als bedrijven. Een databekabeling is in feite een netwerk met meerdere verdeelpunten verspreidt over het pand. De databekabeling bestaat uit koper of glasvezel en zorgt ervoor dat je overal profiteert van TV, telefonie en een goede internetverbinding. Zoals jij je misschien kunt voorstellen is een goede databekabeling daarom erg belangrijk bij bedrijven: elk bureau op kantoor moet beschikken over een telefoonlijn en internet. Elektriciens zijn in te huren voor het leggen van de databekabeling, maar zij zorgen ook voor een renovatie wanneer het datanetwerk flink verouderd is.

Altijd elektriciens in de buurt van Aalter

Wij zijn een netwerk van elektriciens in de regio van Aalter. Dit houdt in dat er altijd een installateur beschikbaar is voor depannage, het leggen van tuinverlichting of het installeren van nieuwe stopcontacten. Met het vergelijken van offertes ben je bovendien verzekerd van de elektricien met het laagste uurloon, zodat je flink bespaart op de elektriciteitswerken!

elektriciens Aalter

Besparen op de klus? Vergelijk offertes

Wil jij graag elektra aan laten leggen? Of wil je de zekeringkast zo snel mogelijk vernieuwen om kortsluiting te voorkomen? Voor deze en andere algemene elektriciteitswerken schakel je een elektricien uit Aalter in! Vraag via het offerteformulier gemakkelijk meerdere offertes aan. Na het invullen ontvang je tot maximaal 6 aanbiedingen van goedkope en goede elektriciens uit de regio. Vergelijk de kosten en kies voor de elektrieker met het beste aanbod. Bespaar zo tot wel 40% op al je elektriciteitswerken!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!