Elektricien Sint-Genesius-Rode

Elektricien uit Sint-Genesius-Rode gezocht? Elektriciens helpen je verder bij grote en kleine elektriciteitswerken. Wil je graag elektriciteit in je nieuwbouwwoning laten leggen? Of heb je behoefte aan een extra stopcontact in de keuken? Schakel dan een erkend elektricien uit de regio Sint-Genesius-Rode in.

Op deze pagina lees je meer over de algemene elektriciteitswerken die een installateur uitvoert. Ook vind je meer informatie over het uurloon van een elektrieker en waarom dit per specialist verschilt. Besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis offertes!

Elektriciteitswerken?

Schakel een ervaren en voordelige elektricien in via het formulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk diverse offertes van elektriciens uit je eigen regio.

Bespaar tot 40%

Kies voor de elektricien met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


Welke elektriciteitswerken?

Een elektricien is in te huren voor een breed aantal algemene elektriciteitswerken. Zo leggen zij bijvoorbeeld je verlichting of tuinverlichting aan en zijn ze in te huren voor een renovatie van uw complete elektriciteitsnetwerk. Een aantal veel uitgevoerde algemene elektriciteitswerken zijn:

  • het plaatsen van extra stopcontacten;
  • het vervangen of verplaatsen van de meterkast;
  • het aanleggen van het elektra netwerk;
  • het uitbreiden of verzwaren van de zekeringkast.

Navigeer direct op deze pagina naar:

Elektriciteit leggen | Elektriciteit vernieuwen | Renovatie en herstellingen | Uurloon elektricien | Elektriciteitswerken

Vergelijk elektriciens in Sint-Genesius-Rode

Wie op zoek is naar een goedkope en betrouwbare elektricien voor het leggen van elektra in Sint-Genesius-Rode en omgeving, doet er verstandig aan om gebruik te maken van onze service. Via het offerteformulier vraag je namelijk gemakkelijk tot wel 6 offertes aan van elektriciens uit je eigen regio. Vergelijk de kosten en kies zo voor de installateur met het voordeligste uurloon! Zo bespaar je tot wel 40% op je elektriciteitswerken.

elektricien in Sint-Genesius-Rode

Elektriciteit leggen in nieuwbouw

Het leggen van elektriciteit in nieuwe gebouwen is een belangrijke taak. Het leggen moet zorgvuldig gebeuren, zodat je zeker weet dat overal in huis of op kantoor voldoende stroompunten zijn. Bij het aanleggen van de elektriciteit stelt de elektrieker eerst een plan op. In dit plan staat precies op welke punten de installateur de verlichting en stopcontacten aan gaat leggen. Ook aansluitingen voor telefonie en televisie staan hierop aangegeven. Dit plan wordt in overleg gemaakt. Zo weet je zeker dat je de verlichting in de eetkamer recht boven de tafel aan laat leggen bijvoorbeeld, en dat je ’s avonds je telefoon naast je bed kunt opladen!

Elektriciteit vernieuwen

Het vernieuwen van elektriciteit is in sommige gevallen noodzakelijk. Bijvoorbeeld wanneer de elektra enorm verouderd is. Dit komt vooral voor in oudere woningen. De meterkast is in oude huizen vaak niet aangepast op alle nieuwe elektrische apparatuur. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je installatie na de keuring is afgekeurd. Dan is het zelfs verplicht om de elektriciteit volledig te vernieuwen! Met het vernieuwen van elektriciteit weet je zeker dat alles goed en vooral veilig werkt.

Renovatie en herstellingen

Naast het vernieuwen van installaties, is een elektricien is ook in te schakelen voor depannage. Dit komt bijvoorbeeld van pas als er kortsluiting is of als je helemaal geen stroom meer in huis hebt. In het geval van depannage komt de elektricien bij jou thuis langs om de oorzaak van de problemen op te sporen en op te lossen. Zo kun je snel weer gebruik maken van je elektra! Heb je regelmatig last van kortsluiting? Het kan veroorzaakt worden door de zekeringkast. De zekeringkast verdeelt de stroom over alle elektrische apparatuur in huis. Wanneer deze teveel stroom vragen, slaan de zekeringen uit en ontstaat er kortsluiting. Een renovatie van de zekeringkast is dan een manier om de problemen op te lossen.

uurloon van elektricien

Uurloon elektricien

Wist je dat het uurloon van elektriciens enorm verschilt? Dit heeft onder meer te maken met de mate van ervaring van de elektrieker. Een beginnend elektricien vraagt bijvoorbeeld een lager uurloon voor algemene elektriciteitswerken dan een erkend elektricien met jarenlange ervaring. Een goedkope elektricien rekent een uurloon van ongeveer €20,- tot €25,-. Gemiddeld ligt het uurloon van elektriciens tussen de €30,- en €35,-. Als je op zoek gaat naar een erkend en ruim ervaren elektricien dan ligt het uurloon uiteraard iets hoger, gemiddeld tussen de €40,- en €50,-. Door de offertes van elektriciens te vergelijken ben je verzekerd van het beste aanbod!

Tabel: uurloon van een elektricien

Uurloon elektricien Gemiddelde kosten*
Laag (beginnend elektricien) €20,- tot €25,- per uur
Gemiddeld (ervaren elektricien) €30,- tot €35,- per uur
Hoog (zeer ervaren elektricien) €40,- tot €50,- per uur

*Let op: dit is een gemiddeld uurtarief. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Besparen op jouw elektriciteitswerken?

Vind gemakkelijk een goede en goedkope elektricien in de buurt.


Elektriciteitskast aansluiten

De zekeringkast, of elektriciteitskast, verdeelt de stroom over de stroompunten. Tegelijkertijd zorgt de zekeringkast voor de aarding van de installatie. Als de elektriciteitskast stroomverlies ontdekt, dan haalt de differentieelschakelaar de spanning eraf. Hiermee ben je beschermd tegen elektriciteitsschokken. Het aansluiten van een elektriciteitskast dient daarom ook te gebeuren door een ervaren elektrieker. Bespreek met de elektricien hoeveel zekeringen je denkt nodig te hebben. Kies bovendien voor een elektriciteitskast waarin je in de toekomst extra zekeringen kunt toevoegen.


Video: uitleg onderdelen van zekeringkast


Meterkast verplaatsen

De meterkast zit bij de meeste woningen in Sint-Genesius-Rode verwerkt in de hal. In hele oude huizen kan het ook voorkomen dat de meterkast in de woonkamer geplaatst is. Wanneer je flink gaat verbouwen, dan is het begrijpelijk dat je de meterkast dan wilt verplaatsen. Het verplaatsen van de meterkast kun je echter niet zomaar doen. Allereerst heb je toestemming nodig van je netbeheerder. Daarna ben je verplicht om een erkend elektricien in te huren voor het verplaatsen. De exacte locatie bepaal je in overleg met de netbeheerder.

Differentieelschakelaar aansluiten

In nieuwbouwwoningen wordt tegenwoordig standaard een differentieelschakelaar aangesloten. Het is tegenwoordig namelijk verplicht om over een differentieelschakelaar te beschikken. Als je in een oud huis in Sint-Genesius-Rode woont, dan is de kans groot dat er nog geen differentieelschakelaar aanwezig is. Je hoeft de differentieelschakelaar niet direct aan te sluiten, maar het is wel verstandig te onthouden dat je installatie zonder differentieelschakelaar tijdens een keuring wordt afgekeurd. Bovendien is een dergelijke aardlekschakelaar enorm belangrijk om de veiligheid in huis te garanderen. Laat er daarom snel één aansluiten door een ervaren installateur uit Sint-Genesius-Rode.

elektriciteitswerken in Sint-Genesius-Rode

Verzwaring elektriciteit

Verzwaring van je elektrische installatie is noodzakelijk als je elektriciteitskast de verdeling van de stroom niet meer aankan. De zekeringen treden om veiligheidsredenen dan in werking. Dit komt voor bij oudere woningen waarvan het elektriciteitsnetwerk niet geschikt is voor de huidige elektrische apparatuur. Afwasmachines, inductie kookplaten en drogers zijn bijvoorbeeld grootverbruikers die een eigen zekering vereisen. Met een renovatie verzwaart de elektricien jouw elektriciteitsnetwerk zodat je geen last meer hebt van kortsluiting.

Een gemiddelde woning heeft voldoende vermogen bij een éénfasige aansluiting. Deze aansluiting van 230 volt met een sterkte van 40 ampère. Hiermee zou je de koelkast, het fornuis, de droogkast en wasmachine allemaal tegelijk aan kunnen zetten.

Verlichting in huis

Geen huis is compleet zonder verlichting. Het aansluiten van verlichting vereist alleen wel enige kennis van elektriciteit. Zonder ervaring is het aansluiten van nieuwe verlichting een flinke opgave. Laat staan het creëren van een extra lichtpunt! Bij het aansluiten van extra lichtpunten is het natuurlijk het mooist als de kabels netjes weggewerkt zijn in de muur. Daarom komt de hulp van een elektricien goed van pas.

Stopcontact aansluiten

Het kan voorkomen dat een stopcontact net op de verkeerde plek zit. Dit is ontzettend vervelend, maar gelukkig relatief makkelijk op te lossen met de installatie van een nieuw stopcontact. Het aansluiten van een nieuw stopcontact is gelukkig niet erg ingewikkeld, maar je hebt er wel de kennis voor nodig. Goed idee om een goedkope elektricien in te schakelen voor deze algemene elektriciteitswerken, zodat je jezelf een hoop frustraties bespaart. De elektricien trekt kabels vanuit de meterkast naar de locatie van het gewenste stopcontact. Deze kabels verbindt de installateur met het stopcontact dat hij aansluit en tot slot zal hij alles aansluiten op de meterkast.

tuinverlichting aansluiten Sint-Genesius-Rode

Elektriciteit buiten aanleggen

Binnen is elektriciteit onmisbaar, maar wist je dat het buiten ook goed van pas komt? Als je een gazon of struiken hebt, is het fijn dat je deze kan snoeien zonder dat je een verlengsnoer door het raam moet hangen. Daarnaast kun je buiten tuinverlichting laten aanleggen, zodat je op zomeravonden niet in het donker hoeft te zitten. Elektriciteit buiten aanleggen vereist iets meer aandacht, omdat je de bekabeling hier goed moet beschermen tegen slijtage, vervuiling en water. Als je dit niet goed doet, dan worden de kabels aangetast, met kortsluiting als gevolg.

Buitenverlichting

Tuinverlichting zorgt buiten voor een mooie sfeer. Het draagt ook nog eens bij aan de veiligheid van je woning! Door tuinverlichting te installeren schrik je inbrekers af. Voor wie graag tuinverlichting wil is het verstandig om een elektrieker in te schakelen. Hij helpt je met het opstellen van een lichtplan. Je moet van tevoren namelijk uitdenken waar je de tuinverlichting wil plaatsen. De kabel moet lang genoeg zijn en zo’n 20 centimeter diep ingegraven worden. De elektrieker trekt de kabels door een koker van kunststof of metaal, dit beschermt tegen vervuiling en vocht. Tot slot sluit hij lampen aan en werkt hij overtollige kabels netjes weg.

Domotica

Domotica is in Sint-Genesius-Rode steeds populairder. Met domotica kun je heel gemakkelijk alledaagse dingen automatiseren. Veel mensen in Sint-Genesius-Rode vinden het fijn om de verwarming vanaf een afstand aan te zetten, zodat het lekker warm is als zij thuiskomen! Domotica in huis levert een drietal belangrijke voordelen op:

  • Gemak: het leven wordt een stuk gemakkelijker als je huishoudelijke apparaten vanaf een afstand bedient.
  • Veiligheid: domotica vergroot de veiligheid in huis. Bijvoorbeeld met de installatie van een kwalitatief alarmsysteem.
  • Controle op het energieverbruik: je kunt gemakkelijk zien hoeveel energie je verbruikt en eventueel hoeveel energie je zonnepanelen opleveren.

domotica installatie

Parlofonie en videofonie

Voor zowel bedrijven als particulieren in Sint-Genesius-Rode is parlofonie of videofonie een geschikt middel om de veiligheid in huis te vergroten. Met deze systemen is het namelijk mogelijk om te spreken met bezoekers of om ze zelfs via een camera te kunnen zien, voordat je beslist of je de deur opendoet. Je kunt zelfs laten instellen dat je op afstand de deur met één druk op de knop opent. Dit komt vooral van pas bij bedrijven in Sint-Genesius-Rode, wanneer de voordeur een paar verdiepingen lager is.

Geïnteresseerd in parlofonie of videofonie? Je hebt dan de keuze uit een aantal verschillende systemen. Laat je goed informeren door een elektrieker uit Sint-Genesius-Rode, zodat je zeker weet welk systeem de beste keuze is.


Meer weten over elektriciteitswerken en prijzen?


elektriciteit leggen

Elektriciteit leggen

elektriciteit vernieuwen

Elektriciteit vernieuwen

prijs elektricien

Prijs elektricien


Keuring elektriciteit

Eens in de 25 jaar ben je verplicht om een keuring van je elektra uit te laten voeren. Ook als je gaat verhuizen is een keuring verplicht. Wanneer jij je huis in Sint-Genesius-Rode verkoopt, dan moet je de koper namelijk een keuringverslag kunnen overhandigen. Komt de installatie niet door de keuring? Dan heb je anderhalf jaar de tijd om de installatie te verbeteren, vernieuwen of renoveren. Hierna moet je een tweede keuring uit laten voeren. Dit is anders als je het huis verkoopt. Wanneer de installatie niet door de keuring komt, wordt dit in de koopakte opgenomen en worden de kopers op de hoogte gesteld. Als de koop gewoon doorgaat zijn de nieuwe bewoners van het huis in Sint-Genesius-Rode verantwoordelijk voor het vernieuwen van de elektra. Op de website van Vlaanderen.be lees je meer over de keuring van de elektrische installatie.

Situatieschema

Bij een keuring moet je twee bestanden aan de elektrieker overhandigen: het situatieschema en een ééndraadschema. Het schema is een plattegrond van je woning met daarop aangegeven waar alle kabels, stroom- en lichtpunten geplaatst zijn. Het schema heb je gekregen bij de koop van je woning. Heb je deze niet meer? Dan kun je een elektrieker inschakelen. Hij stelt dan een nieuw schema op.

Eendraadschema

Een ééndraadschema is vergelijkbaar met het situatieschema. Het verschil is dat er bij het ééndraadschema geen plattegrond van de woning meer aanwezig is. Het schema bestaat dus uit één kabel met verschillende aftakkingen die door het huis lopen. Elke leiding wordt aangeduid met een letter en elke aftakking krijgt een nummer. Door middel van speciale symbolen geven elektriciens aan om welke leidingtypen het gaan, de plaatsingwijze die gebruikt is en waar de stopcontacten of lichtpunten zitten.

Oplossen mankementen keuringsverslag

Het is mogelijk dat de installatie tijdens de keuring wordt afgekeurd. Dit kan een aantal verschillende oorzaken hebben: misschien is er geen ééndraad- of situatieschema aanwezig of is de installatie nog niet geaard. Je hebt dan 18 maanden de tijd om de mankementen in het keuringsverslag op te lossen en de elektra te vernieuwen. Hierna moet je een herkeuring aanvragen. Het is sterk aan te raden deze elektriciteitswerken uit te besteden aan ervaren elektriciens, zodat je zeker weet dat alle mankementen netjes zijn opgelost.


Hulp nodig van een elektricien in Sint-Genesius-Rode?

Schakel een ervaren elektricien in! Vergelijk offertes en bespaar.

Gratis offertes aanvragen


Databekabeling

In Sint-Genesius-Rode wordt steeds meer draadloos geregeld. Toch is een goede databekabeling nog altijd onmisbaar, zeker voor bedrijven in Sint-Genesius-Rode. Databekabeling is bijvoorbeeld nodig voor telefonie, TV en zelfs internet. Als je in een kantoorruimte wilt dat ieder bureau beschikt over een telefoon én snel internet, dan is het belangrijk om goede databekabeling aan te leggen. Er zijn twee verschillende kabels die je voor databekabeling kunt gebruiken.

  • Koper
  • Glasvezel

Tegenwoordig kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor glasvezel. Deze databekabeling is geschikt voor verbindingen van hoge snelheid of langere afstanden. Heb je nu nog geen glasvezel? Dan kun je ook kiezen voor een renovatie van het huidige datanetwerk voor een snellere verbinding.

Altijd elektriciens in de buurt van Sint-Genesius-Rode

Wij zijn een netwerk van elektriciens uit heel Vlaanderen en zijn ook in de regio Sint-Genesius-Rode actief. Doordat ons netwerk bestaat uit meerdere elektriciens is er altijd een elektrieker in de buurt die jou kan helpen met het vernieuwen van je elektra, het aanleggen van elektra buiten of andere algemene elektriciteitswerken. Het voordeel van ons netwerk is dat je altijd snel geholpen wordt door een ervaren elektricien uit Sint-Genesius-Rode. Bovendien heb je, door het vergelijken van meerdere offertes, de mogelijkheid flink te besparen op de elektriciteitswerken!

elektriciens in de buurt van Sint-Genesius-Rode

Besparen op de klus? Vergelijk offertes

Op zoek naar goedkope elektriciens bij jou in de buurt? Via ons netwerk vind je al snel een betaalbare én goede installateur uit je eigen regio. Vul het offerteformulier in met een beschrijving van je elektriciteitswerken. Je krijgt dan zo snel mogelijk offertes (max. 6) toegestuurd van elektriciens uit Sint-Genesius-Rode. Vergelijk de verschillende kosten en kies zo voor de elektricien uit Sint-Genesius-Rode met het beste aanbod. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de elektriciteitswerken!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!